100006103904837

Home staging – cesta k rychlejšímu a výnosnějšímu prodeji vaší nemovitosti

Home staging – cesta k rychlejšímu a výnosnějšímu prodeji vaší nemovitosti

27. srpna

Home staging je efektivní metoda, jak zvýšit atraktivitu a hodnotu nemovitosti na trhu. Tento koncept, který k nám přišel ze Spojených států, si získal oblibu mezi makléři i majiteli nemovitostí. Jeho cílem je připravit prostor tak, aby zaujal co nejvíce potenciálních kupců a přinesl co nejvyšší prodejní cenu. Pokud uvažujete o prodeji své nemovitosti, přečtěte si můj článek a zjistěte, proč byste měli home staging zvážit.

Původ a účel home stagingu

Home staging vznikl v 70. letech v USA jako odpověď na rostoucí konkurenci na realitním trhu. Barb Schwarz, interiérová designérka, si uvědomila, že správně upravený interiér může zásadně ovlivnit dojem potenciálního kupce. Její myšlenka byla jednoduchá: vytvořit takové prostředí, ve kterém si zájemci snadno představí svůj nový domov. Tento přístup se ukázal jako velmi úspěšný a postupně se rozšířil po celém světě, včetně České republiky.

Jak home staging funguje?

Home staging je proces začínající důkladným posouzením stavu nemovitosti odborníkem známým jako home stager. Ten provede analýzu a doporučí úpravy, které mohou zvýšit atraktivitu prostoru. Rozsah těchto úprav může být různý – od přeuspořádání nábytku až po větší změny jako malování nebo drobné opravy. Cílem je zdůraznit přednosti nemovitosti a minimalizovat nedostatky, což pomůže potenciálním kupcům cítit se v prostoru příjemněji a ochotněji nabídnout vyšší cenu.

Praktické tipy pro vlastní home staging

Nechcete-li využít služeb profesionála, existují jednoduché kroky, jak svou nemovitost připravit na prodej co nejefektivněji:

  • Odstraňte osobní věci: Minimalizujte rodinné fotografie a suvenýry, aby prostor působil neutrálně.
  • Důkladný úklid: Čistota je klíčová! Ukliďte všechny kouty a zaměřte se na menší opravy.
  • Správné osvětlení: Využijte kombinaci přirozeného a umělého osvětlení pro příjemnou atmosféru.
  • Neutrální výmalba: Zvažte přemalování výrazných barev na neutrální tóny pro širší oslovující spektrum kupujících.
  • Příjemná atmosféra: Přidejte dekorativní prvky jako květiny nebo stylové polštáře pro pozitivní dojem.

Závěr

Home staging může být mocným nástrojem pro úspěšný prodej vaší nemovitosti. I když se rozhodnete nevyužít služeb odborníka, tyto jednoduché tipy vám mohou výrazně pomoci. Pokud potřebujete s něčím poradit ohledně prodeje vaší nemovitosti, neváhejte se na mě obrátit prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Vytvořeno v systému CHYTRÝ WEB MAKLÉŘE

Tomawell s.r.o. © 2024

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

7 RAD PŘI PRODEJI NEMOVITOSTI

zpracováním osobních údajů